%|%%|%

De heer Bert Hanssen- Technisch Directeur Lightweight Containers

De heer Bert Hanssen- Technisch Directeur  Lightweight Containers

Alligator Plastics laat zien dat er in Nederland ruimte is voor professionele maakbedrijven met een hoge toegevoegde waarde. Zonder zelf veel te investeren in mankracht kan ik rekenen op snelle ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten met een hoge toegevoegde waarde.

Lightweight Containers is een jong bedrijf met een zeer innovatief product: de KeyKeg. Bert Hanssen, technisch directeur van LWC, is de uitvinder van dit unieke en veel geprezen concept.

De KeyKeg is een familie van eenmalige fusten voor bier, wijn en frisdrank. De KeyKeg heeft door haar hightech ontwerp en lichte gewicht grote voordelen voor horecabedrijven. Het product kent een succesvolle marktintroductie wat resulteert in jaarlijks forse groeicijfers.

Ruim zeven jaar geleden begon de zoektocht van Bert Hanssen naar een geschikte productiepartner voor de KeyKeg. Slechts een handvol spuitgietbedrijven kon destijds de 2K-techniek aanbieden: het spuitgieten van twee componenten in een matrijs. Alligator Plastics was daar een van. Dit bedrijf maakte direct een goede indruk door hun professionele uitstraling en de prettige sfeer die er heerst.

In het begin was Alligator Plastics met name een prima producent van het door mij ontwikkelde concept”, vertelt Bert Hanssen. “Al snel trokken ze steeds meer de rol van ingenieursbureau naar zich toe en kon ik grote delen van de ontwikkeling van het spuitgietwerk aan ze overlaten. Ze kennen het product inmiddels bijna net zo goed als ik en het niveau van hun engineering ligt hoog. Bij productverbeteringen en nieuwe productontwikkelingen volstaat het om een paar steekwoorden op papier te zetten. De engineers nemen het daarna snel en efficiënt van me over en komen tot een slimme en innovatieve omzetting van mijn ideeën. Regelmatig komen ze ook zelf met goede en vernieuwende ideeën. Ik bespaar daardoor op engineeringskosten binnen ons bedrijf. Het resultaat van deze samenwerking is een complete familie KeyKeg producten met een hoge toegevoegde waarde.

De maakindustrie waaronder ook de kunststof industrie is voor een deel verschoven naar de lage-lonen-landen. Lightweight Containers kiest echter bewust voor een Nederlandse leverancier. De korte lijnen, het hoge kennisniveau, de betrokkenheid en het persoonlijke contact resulteren in een efficiënt proces en een hoog kwaliteitsniveau. Dat realiseer je niet met een leverancier op grote afstand. Bert Hanssen is dan ook zeer te spreken over de samenwerking met Alligator Plastics. “Naast de ontwikkeling en productie dragen ze ook zorg voor de assemblage van  een aantal van onze spuitgietproducten. Bovendien houden ze voor ons een strategische voorraad, waardoor de levertijden zeer kort zijn.

Alligator Plastics produceert o.a. voor deze bedrijven