%|%%|%

De heer Cor van Otterloo - CEO Punch Powertrain

De heer Cor  van Otterloo - CEO  Punch Powertrain

De mensen van Alligator durven complexe uitdagingen aan te gaan en beschikken over de drive om tot slimme technische oplossingen te komen.

Punch Powertrain ontwikkelt en fabriceert automatische versnellingsbakken en hybride aandrijfsystemen voor personenauto’s. Het is een vooruitstrevend bedrijf met een groeiende klantenkring in met name Azië maar ook in Rusland. Tot hun klantenkring behoren onder andere Proton, eigenaar van Lotus, en General Motors.

Punch Powertrain benaderde Alligator Plastics met een complex vraagstuk waar een andere leverancier zich eerder op had stuk gebeten; een lucht- en vloeistofdichte elektronicabehuizing voor de complete besturing van de automatische versnellingsbak. Hierin bevindt zich onder andere een 32 bits computer waarin het complete management van de versnellingsbak plaatsvindt en ook de communicatie met het motormanagement en andere systemen zoals ABS en ESP. In de automotive worden vanzelfsprekend zeer hoge eisen gesteld aan dit soort onderdelen. De behuizing moet bestand zijn tegen alle weersinvloeden, zoals vocht, hitte, kou maar ook pekel en mag onder geen enkele voorwaarde krimp- of haarscheurtjes vertonen.

De persoonlijke klik vindt Cor van Otterloo erg belangrijk bij de keuze voor een partner. “Ik had direct een goed gevoel bij de mensen van Alligator Plastics. Het is een dynamisch bedrijf met een enthousiast team van medewerkers dat technische uitdagingen met twee handen aangrijpt. Ze beschikken over een brede expertise en werken bovendien zeer oplossingsgericht.”

Alligator Plastics ontwikkelde een slim concept waarbij de kwalitatief hoogwaardige kunststof behuizing, bestaande uit een bakje met een dekseltje, om de connector wordt gespoten. Dit gebeurt door middel van 2K spuitgieten in een viervoudige matrijs. Alligator Plastics keek daarbij verder dan het eigen proces en bedacht een productconcept waarbij het deksel door middel van ultrasoon lassen op het bakje kan worden gelast. Ultrasoon lassen geeft een korte cyclustijd, een ijzersterke verbinding en is 100% reproduceerbaar. Dit was een belangrijke meerwaarde voor het proces en de kwaliteit van het eindproduct. Om alle risico’s uit te sluiten heeft Alligator Plastics bovendien een specifieke testprocedure geïmplementeerd en is een speciale transportverpakking ontwikkeld.

Het resultaat van het project is een hoogwaardige behuizing die aan alle strenge specificaties voldoet en die voor een nette prijs door Alligator Plastics wordt geproduceerd.

Alligator Plastics produceert o.a. voor deze bedrijven