%|%%|% %|%%|% %|%%|%

De heer Geert Kersten - Operationeel manager Schellekens & Schellekens

De heer Geert Kersten  - Operationeel manager Schellekens & Schellekens

 

De samenwerking met de mensen van Alligator Plastics is erg prettig. De lijnen zijn kort, ze schakelen snel en ze zijn erg betrokken bij ons als klant. Je kunt altijd op ze rekenen.

 

Schellekens & Schellekens is bijna 50 jaar geleden opgericht door de broers Schellekens. Zij richtten zich in eerste instantie op de particuliere markt van zonwering. Sinds 1983 ligt de focus volledig op de utiliteitsbouw en heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevende speler in de Nederlandse markt. Schellekens & Schellekens heeft alle belangrijke disciplines in huis. Zowel ontwerp als fabricage, montage, service en onderhoud worden volledig in eigen beheer uitgevoerd. Het bedrijf is onderdeel van Hunter Douglas, wereldmarktleider in innovatieve raambekledingsproducten.

De reputatie van Schellekens & Schellekens is die van een zeer betrouwbare partner die graag meedenkt met de klant en afspraken altijd nakomt. Deze kernwaarden worden ook gevraagd van co-makers, want alleen dan kan Schellekens & Schellekens haar propositie waarmaken. “Alle leveranciers moeten een bijdrage leveren aan de performance van ons bedrijf”, aldus Geert Kersten, operationeel manager van Schellekens & Schellekens.

Om die reden werkt Schellekens & Schellekens graag samen met Alligator Plastics.

Geert Kersten: De relatie met Alligator Plastics kent een lange historie. Al meer dan 30 jaar werken we samen aan de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kunststof onderdelen.

Ik werk graag samen met Alligator Plastics omdat zij dezelfde betrouwbaarheid nastreven als wij dat doen. Bovendien zijn ze betrokken bij ons bedrijf en denken ze actief mee over slimme en kostenbesparende oplossingen.

Het meest recente project betreft de ontwikkeling van een compleet nieuwe serie proppen in verschillende uitvoeringen in aansluiting op het buizenprogramma. Samen met de engineers van Alligator bedachten we een slim concept bestaande uit één staartstuk en meerdere frontstukken. Door het toepassen van wisseldelen op de matrijs voor de verschillende varianten realiseren we een flinke besparing op de matrijskosten.  Geert Kersten: Samen met Alligator Plastics hebben we dit project in een recordtijd tot een goed resultaat gebracht waardoor de marktintroductie volledig volgens schema is verlopen. De kostprijs van de onderdelen ligt op een zeer acceptabel niveau, zodat wij de producten tegen een marktconforme prijs kunnen verkopen met een gezonde marge voor zowel Alligator Plastics als Schellekens & Schellekens.

Alligator Plastics produceert o.a. voor deze bedrijven