%|%%|% %|%%|% %|%%|%

De heer Marc Gijsen - Inkoper Hero Benelux

De heer Marc Gijsen - Inkoper  Hero Benelux

Alligator denkt graag met je mee. De medewerkers zijn eerlijk en open en werken oplossingsgericht. Ze reageren snel en als de situatie daarom vraagt springen ze direct in de auto om eventuele vraagstukken samen met ons aan te pakken. Ze maken het niet onnodig ingewikkeld en bedenken eenvoudige hands-on oplossingen.

Hero Benelux is onderdeel van een grote internationale organisatie met het hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf is groot geworden in de verwerking van fruit in met name jam en vruchtensap. De laatste jaren is daar een belangrijke productgroep bijgekomen, namelijk babyvoeding. In Nederland verkoopt Hero Benelux babyvoeding onder de naam Friso. In andere landen gebruikt men onder andere de naam Hero baby.

Hero Benelux wilde voor haar klanten een bewaarbus voor de melkpoeder ontwikkelen en liet hiervoor een concept uitwerken door een designbureau. Eerst een luxe variant en in een latere fase een budget variant. Na een zorgvuldige selectieprocedure is Alligator Plastics voor beide projecten gekozen als ontwikkelaar en producent. Het bedrijf beschikt over een eigen engineeringsafdeling, is niet te groot, heeft ruime ervaring met 2K-spuitgieten en is bovendien in de buurt gevestigd.

Marc Gijsen: “Wat me vooral aanspreekt bij Alligator Plastics is de no-nonsense mentaliteit. Het zijn fijne betrouwbare mensen om mee samen te werken en ze weten wat technisch mogelijk is. Ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken en zoeken altijd naar oplossingen. Ik vond het prettig dat al tijdens de eerste gesprekken zowel de commerciële als technische mensen van Alligator Plastics aanschoven. Dat maakt de lijnen kort en de communicatie helder en concreet.”

Het projectteam van Hero Benelux leerde tijdens de ontwikkeling van de luxe bewaarbus dat het beter is om de producent al mee te laten denken in de designfase. Alligator Plastics kent de technische mogelijkheden en heeft uiteraard expertise op het gebied van kunststof. Het is handig om deze kennis al in het concept design te benutten. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van het eindproduct en de doorlooptijd van het totale project. Deze vroege samenwerking heeft in het tweede project geleid tot verbeteringen in het gebruiksgemak.

Wat ik ook een meerwaarde vond waren de interactieve presentaties van Alligator Plastics over de ontwikkeling van het product. Ze beschikken in Son over een groot beeldscherm waarop ze de CAD/CAM modellen vanuit alle invalshoeken aan ons lieten zien. Zo kregen ook onze marketingmensen al in een vroeg stadium een beeld van het eindproduct zoals dat in de winkels zou komen te liggen”, aldus  Marc Gijsen.

Het resultaat van het project is een mooie 2K-verpakking met soft touch die binnen de afgesproken budgetten geproduceerd wordt.

 

Alligator Plastics produceert o.a. voor deze bedrijven