Productie%|%%|% Productie%|%%|%

Productie

Moderne Fabriek

Alligator Plastics is al 60 jaar specialist in het spuitgieten van kunststof producten. Onze efficiënte productieprocessen, snelle leveringen, uitstekend voorraadbeheer en aanvullende diensten zorgen ervoor dat u maximaal rendement behaalt. Wij beschikken over een groot aantal ultramoderne spuitgietmachines die grotendeels onbemand draaien. Naast het reguliere spuitgietwerk zijn wij gespecialiseerd in additionele technieken.

Kunststof Spuitgietwerk

Met zorg en toewijding verzorgt Alligator Plastics uw spuitgietwerk. Onze jarenlange ervaring in kunststof spuitgieten en met uiteenlopende kunststof materialen, gecombineerd met de kennis en creativiteit van onze engineers en projectmanagers leidt keer op keer tot hoogwaardige producten. We zien het als een uitdaging om nét die stap extra te zetten. Met nieuwe invalshoeken, frisse ideeën en slimme oplossingen komen we samen met de klant tot een nóg beter resultaat.

Productie op hoog niveau

Alligator Plastics is specialist op het gebied van hoogwaardig kunststof spuitgieten. We gaan dan ook geen enkele uitdaging uit de weg. Ook voor niet alledaags spuitgietwerk bent u bij ons aan het juiste adres.
In onze ultramoderne fabriek in Son gaan onze ervaren productiemedewerkers, machinestellers, matrijzenmakers en engineers elke uitdaging aan. Daarbij is samenwerking van groot belang. Onze medewerkers dagen elkaar uit op het gebied van procesoptimalisatie, maar ook op het gebied van slimmer en efficiënter werken. Dit leidt tot een doeltreffend kunststof spuitgietproces. Daar profiteert u van als klant.

 

Naast het regulier spuitgieten bieden wij u de volgende aanvullende (spuitgiet-)technieken:

 

2K Spuitgietwerk

Het verwerken van twee verschillende kunststoffen in één matrijs, ofwel 2K spuitgieten, is één van onze specialismes. We integreren er meerdere functies in één product mee. Krijgt uw product bijvoorbeeld een antislip laag of soft-touch greep? Dan hebben we twee verschillende kunststoffen nodig, met verschillende eigenschappen, kleuren of niveaus van hardheid.

Met 2K spuitgietwerk spuitgieten we deze gelijktijdig. Het is een sterk kostenbesparende techniek, omdat nabewerking of montage niet meer nodig is. 2K spuitgietwerk kunnen we ook onder cleanroom omstandigheden voor u produceren.

Insert en outsert molding

Met insert molding omsluiten we een deel van uw product met kunststof. Bij outsert molding spuitgieten we kunststof details op uw product. Beide methodes hebben aanzienlijke voordelen:

 Er zijn minder handelingen nodig in het assemblageproces. Dat bespaart tijd en kosten. 

  • Er zijn geen verbindingsmiddelen of connectoren nodig. En door het combineren van de fysieke sterkte van kunststof en metalen inzetstukken kan men gebruik maken van kleinere en lichtere componenten. Zo reduceert u de maat of het gewicht van uw product.
  • Door een component te omsluiten of aan te vullen met kunststof verbetert de schok- en vibratieweerstand. 
  • Deze technieken bieden meer flexibiliteit voor het ontwerp van het product. 

Cleanroom spuitgieten

Producten voor de food, medische en cosmetische industrie vereisen een schoon productieproces. Deze producten spuitgieten en assembleren wij in onze zuivere cleanroom. Daarmee voorkomen we verontreiniging en besmetting. Cleanroom spuitgieten voeren we uit volgens de ISO-22000 norm voor voedselveilige productie. Daarmee voldoet uw product aan de standaardeisen voor voedselveiligheid. 

Dankzij ons track-and-trace systeem kunnen we bovendien altijd herleiden wanneer een product geproduceerd is, door wie, onder welke omstandigheden, met welke machine en met welke grondstoffen. 

Afwerken

Na het spuitgieten zorgen we voor een nauwkeurige nabewerking van uw producten. We hebben ruime ervaring met onderstaande methodes:

  1. Mechanisch nabewerken (boren, frezen etc.)
  2. Bedrukken
  3. Verchromen
  4. Coaten
  5. Ultrasoon lassen

 

 

 

 

 

Met alle methodes hebben wij uitgebreide ervaring. Wij adviseren u dan ook graag over de benodigde en meest optimale afwerking.

 

Assemblage

Wij kunnen voor u een kant-en-klaar eindproduct opleveren, volledig geassembleerd en voorzien van bijvoorbeeld bedrukking, verpakking en gebruikershandleiding. Uw producten zijn dan direct klaar voor gebruik.

Alligator Plastics produceert o.a. voor deze bedrijven